Natuurbeheer met elkaar
Voor het versterken van de biodiversiteit is samenwerking nodig. De gemeente Krimpenerwaard werkt samen met de provincie en waterschappen. Zij beheren bijvoorbeeld hun bermen op een ecologische manier. Ook in andere regionale en lokale organisaties vinden we partners.
- Betrokken partijen bij Veenweiden Krimpenerwaard voor de aanleg van 2250 hectare natuur.
- Natuur- en Vogelwerkgroep in gemeente Krimpenerwaard.
- Proeftuin Krimpenerwaard voor adaptieve landbouw (passend bij natuurlijke omstandigheden).
- Prachtlint met groene projecten in de regio.
- Bijenlandschap van provincie Zuid-Holland.
- Operatie Steenbreek.
Buurtgroen Krimpenerwaard
Heeft u ideeën of initiatieven over het groen in uw buurt? Zoals een geveltuin, een boomspiegel adopteren, een buurttuin of insectenhotel? Dan kunt u contact opnemen met Buurtgroen Krimpenerwaard. Buurtgroen Krimpenerwaard is een initiatief van, voor en door inwoners die het buurtgroen in hun omgeving leuker en fleuriger willen maken. U kunt ze bereiken via buurtgroenkrimpenerwaard@gmail.com.
Eerste stap
Meer groen en minder tegels in tuinen is een goede eerste stap. Het beste is om voor verschillende planten te kiezen die hier van nature voorkomen. Zo’n groene tuin is nuttig voor insecten, en bovendien stroomt regenwater beter weg. Heeft u een balkon? Dan draagt een pot met nectarhoudende planten al bij aan de biodiversiteit. Een groen dak kan zelfs een idee zijn.
Samen herstellen we de biodiversiteit, waardevol voor iedereen!