Koop geen gestolen spullen: controleer uw aankoop op Stop Heling

De gevolgen van een overval of inbraak zijn groot. Politie en gemeenten zetten zich in om inbrekers, overvallers en straatrovers aan te pakken. Deze aanpak is niet compleet zonder aandacht voor heling. Het verkopen van gestolen spullen (heling) levert geld op. Als het de verkoper niet meer lukt om zijn gestolen spullen te verkopen, is een inbraak of diefstal voor de dief minder aantrekkelijk.

Wat kunt u doen?

Koopt u bijvoorbeeld een tweedehands fiets, laptop, telefoon of kleding bij een tweedehandsmarkt of handelaar? Dan kunt u op de website stopheling.nl zelf het serienummer invoeren. U ziet dan gelijk of het product dat u wilt kopen staat geregistreerd als gestolen. 

Verplichting voor handelaren in tweedehands goederen

Alle handelaren, die tweedehands goederen inkopen of verkopen, zijn verplicht een digitaal register bij te houden waarin de goederen worden opgenomen. Dit heet het Digitaal Opkopers Register (DOR). Het Digitaal Opkopers Register heeft een directe link met de database van Stopheling. De handelaar kan daarmee zien of het aangeboden product gestolen is. Dit voorkomt heling. 

Ondernemers kunnen zich voor het Digitaal Opkopers Register aanmelden via de pagina Opkopersregister. Op deze manier worden steeds meer gestolen artikelen teruggevonden en meer zaken worden opgelost.

Nieuwsbrief
Wilt u op de hoogte blijven van nieuws en ontwikkelingen in de gemeente Krimpenerwaard? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief per e-mail.

Aanmelden